Formatiedansen

Formatiedansen is showdance, teamsport en vooral heel veel plezier maken!

Formatiedansen is een sport waarin acht dansparen in teamverband dansen. De Double V teams hebben de Latijns-Amerikaanse dansen in het programma: de samba, chachacha, rumba, paso doble en jive. De paren dansen niet alleen synchroon, maar vormen daarbij figuren op de dansvloer zoals lijnen, diagonalen en cirkels. Het totaal is een spektakel van sport, kunst en show! Formatiedansen is een echte teamsport en samen met de groep gezellige, enthousiaste en gemotiveerde dansers maak je een gave tijd van.


Double V A-team
Deze fanatieke en ervaren groep dansers is Nederlands Kampioen latin formatiedansen en vertegenwoordigd ons land op Europees en wereldkampioenschappen.

Dinsdag 19:15-22:00 uur en zondag 9:15-13:00 uur
Verschillende locaties in Hoorn
Onder leiding van Iris Bijleveld

Double V B-team
Het Double V B-team danst mee in de nationale competitie en vormt de kweekvijver voor ons A-team. Heb je al wat (formatie)danservaring? Wie weet is dit team wel iets voor jou!

Donderdag 19:15-21:00 uur en zondag 18:30-21:00 uur
Sporthal de Brug in Oosterblokker
Onder leiding van Laura Tool, Nico Beers, Tamara Hart en Tessa van Ruitenbeek

Double V Talententeam
In het talententeam leer je de basis van formatiedansen, zoals gelijkheid, figuren vormen en gave trucjes, de zogenoemde ‘cruciale blokken’. Lijkt het jou ook zo leuk om te dansen in een team? Kom dan langs voor een vrijblijvende proefles! Danservaring of een danspartner zijn niet nodig.

Zondag 17:15 – 18:15 uur
Sporthal de Brug in Oosterblokker
Onder leiding van Erik Kooistra en Willemijn van de Riet

Lijkt het je leuk om eens te proberen of formatiedansen iets voor jou is? Regelmatig worden er open trainingen georganiseerd waarin we samen kunnen kijken of één van de selectiegroepen bij jou past. Je kunt ons ook altijd een berichtje sturen om eens te komen kijken via info@double-v.nl.

Contributie: A- en B-team €42,50 per maand, talententeam €35,- per maand. Deelname aan de Double V Latin Night is inclusief in het lidmaatschap.


Double V A-team:

Double V B-team: